دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول

دکوراسیون خانه و اصول پایه انتخاب رنگ-بخش اول

 

استفاده از چرخه رنگ در انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی

انتخاب رنگ دکوراسیون داخلی دارای اصول پایه و مهمی است. یکی از ابزارهای مهم که در تعیین و انتخاب رنگ، نحوه قرارگیری رنگ و چگونگی ترکیب آن با سایر رنگ­‎ها، نقش دارند، چرخه رنگ است. چرخه رنگ آماده است و می­توانید وضعیت رنگ انتخابی خود با سایر رنگ­‎ها بررسی کنید. با استفاده از چرخه رنگ، رنگ‎­های مکمل، رنگ­های مشابه و رنگ­های فعال و غیرفعال را بررسی کنید. می­توانید از رنگ­های مشابه برای انتخاب رنگ پارچه مبلمان و روکش صندلی سرویس ناهارخوری، انتخاب کنید. و یا می­توانید از رنگ­های مکمل برای انتخاب رنگ پرده، مبلمان و فرش، استفاده کنید.

وب سایت paletton کلی چیدمان و ایده برای شما عزیزان آماده کرده است تا از آن­ها بهره­‎مند شوید. رنگ‎­های به کار رفته در لوازم خانه و دکوراسیون بایستی باهم هماهنگ باشند و باهم در ارتباط باشند تا ظاهری شکیل را به ارمغان بیاورند.

دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول
چرخه رنگ

بررسی مشخصات رنگ انتخابی برای رنگ دیوارها

– ته مایه رنگ انتخاب شده، چیست؟ رنگ انتخاب شده تناژی از رنگ اصلی است. ته مایه رنگ انتخابی، رنگ اصلی است. ته مایه رنگ انتخابی، می­تواند زرد، آبی، قرمز، نارنجی، بنفش و یا سبز باشد.

2- خلوص رنگ انتخاب شده، چقدر است؟ به مقدار و شدت ترکیب رنگ با رنگ خاکستری، خلوص رنگ گفته می­شود. میزان خلوص رنگ بسته به این که چه مقدار خاکستری به آن افزوده شده است، متفاوت است. هر چه رنگ خاکستری بیشتر به رنگ اضافه شود، خلوص رنگ پایین می­آید و رنگ کم­رنگ­تر و مات­تر می­شود. از این رو هر چه رنگ خاکستری کم­تر، خلوص رنگ بیشتر می­شود و رنگ شفاف­‎تر و پررنگ‎­تر می­شود.

3- درجه تیرگی و روشنی رنگ انتخاب شده، چند است؟ درجه تیرگی و روشنی رنگ، از ترکیب با رنگ­های سیاه و یا سفید به دست می­‎آید. رنگ سیاه دارای کم­ترین ارزش رنگی (درجه تیرگی) می­باشد و رنگ سفید دارای بیشترین ارزش رنگی (درجه روشنی) است.

در انتخاب رنگ دیوارهای ساختمان، کابینت­‎های آشپزخانه و کف­پوش ساختمان، طراح داخلی رنگ انتخابی را از همه نظر بررسی می­کند تا رنگ متریال کاربردی، با یکدیگر سازگار باشند.

دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول
تفاوت رنگ­ها

رنگ مبلمان و سرویس ناهارخوری خود را با توجه به معنی آن، انتخاب کنید!

قرمز: نماد هدف محوری، بااراده و مصمم بودن
نارنجی: نماد پرانرژی و خوشحال بودن
زرد: نماد خوش برخوردی (اجتماعی) با کنترل در رفتار و مجاب­کننده
سبز: نشان­گر ذات همکار و مراقبت­کننده
آبی: نشان­گر ذات تحلیل­‎کننده، منطقی و محتاط
بنفش: نشان­گر ذات تسلی­دهنده، باوقار و باشکوه
سفید: نماد صلح­طلبی و قدرت در نظم بخشیدن
سیاه: نشان­گر خلاق بودن با حفظ محافظه­‎کارانه
قهوه ای: نماد عمل­گرایی و بهترین تکمیل‎­کننده فعالیت‎­ها

دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول
رنگ آبی با نماد احتیاط

الگوی تک رنگ یا مونوکروم

الگوی تک رنگ یا مونوکروم یکی از پرطرفدارترین انواع دکوراسیون داخلی است که توصیه می­شود با تناژهای مختلف همان رنگ تزیین شود. برای آن که تناژهای یک رنگ را به دست بیاورید، کافی است آن رنگ را با رنگ­های سفید، سیاه و خاکستری ترکیب کنید. در الگوی مونوکروم استفاده از رنگ­های خنثی مثل کرم و یا قهوه­ای در دکوراسیون داخلی، مرسوم است. برای مثال از مبلمان و سرویس ناهارخوری کرمی و مینیمال در الگوی تک رنگ استفاده کنید. استفاده از رنگ­های خنثی مانند سیاه و سفید، نقطه­ای برای آرامش چشم به حساب می­آید.

الگوی مونوکروم بین اثاثیه و فضای داخلی ارتباط برقرار می­کند و موجب سادگی و حفظ آرامش فضا می­شود. الگوی مونوکروم با حفظ سادگی فضا، امکان استفاده از انواع پارچه مبلی و روکش برای سرویس ناهارخوری و انواع پرده با نقش و بافت متنوع، را فراهم کرده است. کلا، ساخت تناژهای رنگی به صورت زیر است:

1- ته رنگ

کم­رنگ کردن رنگ اصلی با افزودن و ترکیب کردن رنگ سفید به رنگ اصلی

2- سایه

تیره کردن رنگ اصلی با افزودن رنگ سیاه به آن

3- درجات رنگ

تیره کردن تدریجی رنگ اصلی با افزودن رنگ خاکستری

دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول
ساخت تناژ رنگی

بررسی تاثیر دمای رنگ­ها در چیدمان و دیزاین

هر رنگی دارای درجه حرارت است و دمای آن ممکن است سرد و یا گرم باشد. کلا رنگ­‎ها به دو دسته سرد و گرم تقسیم می­شوند. دکوراسیون داخلی بایستی متناسب با درجه حرارت چیده شود. رنگ‎­های گرم با فضا انرژی می­بخشند و موجب سرزندگی، پویایی، حرکت و ایجاد احساس صمیمیت می­شوند. رنگ‎­های گرم شامل قرمز، نارنجی و زرد می­شوند. رنگ­های سرد شامل آبی، بنفش و سبز می­شوند که تداعی­‎گر آرامش و سکون هستند. رنگ­‎های سرد بر خلاف رنگ­‎های گرم، فضا را بزرگ­تر از حدی که هست، نشان می­دهند. استفاده از رنگ‎­های گرم در فضاهای کوچک، شلوغ و کم نور، موجب ایجاد احساس خفگی و تنگی فضا می­شود.

از این رو برای دکوراسیون داخلی فضاهای کوچک، شلوغ و کم نور، از رنگ­‎های گرم استفاده نکنید. از طرفی استفاده از رنگ­های سرد در فضاهای بزرگ و خلوت، تداعی­گر احساس خالی بودن و ناقص بودن فضای داخلی است. در دکوراسیون­های سرد، بهتر است از رنگ گرم هم استفاده شود و بالعکس. در دکوراسیون­‎های گرم، استفاده از رنگ­‎های سرد، فضای داخلی را متعادل و ملایم می­کند.

دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول
استفاده از رنگ­های سرد و گرم در کنار یکدیگر

بررسی انواع الگوهای رنگی موجود

الگوی درجات مختلف رنگی:

یک رنگ به عنوان پایه انتخاب می­شود و با تناژ­های مختلف با درجات رنگی متفاوت، در دکوراسیون داخلی کاربرد دارد. حالت دوم استفاده از تعداد بیشتری رنگ است که همه آن رنگ‎­ها با یکدیگر تن همسان دارند. انتخاب رنگ مبلمان و سرویس ناهارخوری طبق این الگو، راحت و ساده است و کافی است از تناژ رنگ پایه استفاده شود.

الگوی هماهنگ:

الگوی هماهنگ، انتخاب رنگ­های مجاور و یا دو رنگ کنارهم، از روی چرخه رنگ، است. در الگوی هماهنگ فوق­العاده آرامش­بخش می­باشد و در با تزیین دکوراسیون داخلی و با استفاده طولانی مدت باعث خستگی و دل­‎زدگی نمی­گردد. کنتراست الگوی هماهنگ ضعیف است و در سطح پایینی قرار دارد. عمده کاربرد این الگوی رنگی در تزیین دکوراسیون داخلی فضاهای غیر رسمی­تر مانند اتاق خواب و یا نشمین­‎های خصوصی است.

الگوی مکمل:

انتخاب رنگ­های مکمل دارای کنتراست بالایی است که موجب سرزندگی و شادابی دکوراسیون داخلی فضا ساختمان می­شود. کنتراست بالا الگوی مکمل در طولانی مدت برای برخی از افراد، قابل تحمل نمی­باشد و نیازمند تعویض است. کاربرد الگوی مکمل، عمدتا در دیزاین دکوراسیون داخلی فضاهای رسمی­تر است.

دکوراسیون داخلی و اصول پایه انتخاب رنگ- بخش اول
الگوی مکمل

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top

فرم سفارشی سازی

فرم درخواست قیمت

حداکثر اندازه فایل ها.

دانلود کاتالوگ